Op 1 september 2016 openden de leerlingen en de leerkrachten van BS ‘t Klavertje trots hun schoolrestaurant. Waar voorheen de kinderen een rij moesten maken, stil moesten staan en stilletjes moesten eten in een saaie refter … is het nu anders ! We hebben gekozen voor een open restaurant!

We kiezen ervoor om de middagpauze van onze school anders te organiseren. De kinderen van de lagere school starten om 11u55 samen in de refter, maar kunnen zelf kiezen wanneer ze weer buiten wandelen. Ze mogen kiezen waar en bij wie ze zitten en hoelang ze erover willen doen om hun boterhammetjes op te eten. De refter heeft een nieuwe kleur en stukje bij beetje zullen we zorgen voor nieuw meubilair zodat onze refter een gezellige plaats wordt met gezellige tafels, leuke hoekjes, een loungehoekje met kleine bankjes en stoeltjes,…. Dit alles hebben we kunnen realiseren met financiële steun van CERA.

refter 2
Net zoals vorig jaar werken we samen met “De Gouden Lepel” om dagelijks verse soep aan te bieden. De leerlingen van de 3de graad die graag hun handen uit de mouwen steken, krijgen de mogelijkheid om te helpen met verschillende taakjes. Ook stimuleren we hen om dingen te bedenken en organiseren om het concept van ons schoolrestaurant te blijven vernieuwen.

De leerlingen, leerkrachten en ouders van BS ’t Klavertje bedanken CERA om het mogelijk te maken dit project te realiseren.

N_Base_3_COLOR_stroke1