When:
4 mei 2015 @ 20:45 – 11 mei 2015 @ 15:00
2015-05-04T20:45:00+02:00
2015-05-11T15:00:00+02:00

Bedoeling

Lagere schoolkinderen duidelijk maken dat een gezonde voeding rijk aan calcium belangrijk is zonder belerend over te komen? Makkelijker gezegd dan gedaan. Een avontuurlijke ontdekkingstocht naar “Het land van Calcimus” maakt het verhaal van calcium en gezonde voeding bevattelijk, tastbaar en boeiend.

De bedoeling is om zo snel mogelijk in het land van Calcimus te komen. Om het geheime land van de bottenkoning Calcimus te bereiken, moeten de spelers allerlei opdrachten uitvoeren, hun kennis bovenhalen om vragen te beantwoorden, raadseltjes oplossen, enz. Parate kennis en een creatief inlevingsvermogen zijn geen overbodige luxe om in de opdracht te slagen.

Alvorens het spel te starten, maken de kinderen nog even kennis met koning Calcimus. De leerkracht kan hiertoe het Calcimusverhaal voorlezen of vertellen.

De Calcimuskoffer

De spelkoffer bevat

  • een spelbord (135 x 135 cm) en drie speelkaartensets voor respectievelijk de eerste, de tweede en de derde graad;
  • een kaart met spelregels;
  • 2 dobbelstenen, 1 zandloper, 6 pionnen;
  • toegangskaarten voor het land van Calcimus in de vorm van bladwijzers die de kinderen mee naar huis kunnen nemen.

De spelkoffer bekroond

De toekenning van het VLOR-kwaliteitslabel aan de spelkoffer en de bekroning met de Food Policy Prijs 1999 onderschrijven zowel de inhoudelijke als de educatieve waarde van de spelkoffer.

Leerkrachten en leerlingen, die reeds voor u de avontuurlijke ontdekkingstocht naar het geheime land van de bottenkoning Calcimus hebben gemaakt, zijn zeer enthousiast over het spelproject.

 

Comments are closed.